Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tesla čelí kvůli Muskovi kriminálnímu vyšetřování

Tesla Gigafactory
Tesla Gigafactory
Foto: Tesla Motors

Washington - Americké ministerstvo spravedlnosti vyšetřuje výrobce elektromobilů Tesla kvůli prohlášením jeho generálního ředitele Elona Muska ohledně možného stažení podniku z burzy. Informovala o tom dnes agentura Bloomberg s odvoláním na zdroje obeznámené se situací. Kriminální vyšetřování ze strany ministerstva podle těchto zdrojů běží souběžně s dříve oznámeným vyšetřováním ze strany burzovních regulátorů.

Musk minulý měsíc překvapil finanční trhy, když na svém twitterovém účtu napsal, že uvažuje o převzetí Tesly a stažení jejích akcií z veřejného obchodování. Dodal, že má pro svůj záměr zajištěno financování. Později však uvedl, že s potenciálními investory stále jedná a že žádná dohoda zatím uzavřena nebyla.

Musk se již kvůli svým výrokům stal terčem žalob ze strany investorů. Spekulanti, kteří sázejí na pokles ceny akcií, šéfa Tesly obvinili, že zveřejnil zavádějící informace. Musk ve svém srpnovém tweetu uvedl, že by za akcie podniku nabídl částku výrazně převyšující jejich tehdejší tržní hodnotu. To vedlo k přechodnému růstu ceny akcií Tesly.

Témata:  Tesla Motors Elon Musk USA

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 16:23

Olaf Scholz varoval Čínu před jakoukoli vojenskou podporou Ruska

Německý kancléř Olaf Scholz dnes varoval Čínu před jakoukoli vojenskou podporou Ruska. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Kateřina Skálová

Další zprávy