Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Auto vjelo v Londýně do davu lidí, několik zraněných

Londýn
Londýn
Foto: Pixabay

Londýn - U mešity na severozápadě Londýna v noci na dnešek narazilo auto do pěších, nejméně dva lidé byli převezeni do nemocnice. Informovala o tom rozhlasová stanice LBC. Policie zatím příčinu incidentu nezná, uvedla nicméně, že zachovává "otevřenou mysl, pokud jde o příčinu srážky".

Server Express informuje o třech zraněných a napsal, že vůz najel do davu v městské části Cricklewood. Podle jednoho ze svědků, na něhož se server odvolává, byl jeden starší muž převezen do nemocnice v bezvědomí, zatímco další dva mladí lidé byli do nemocnice převezeni se zraněními, která je neohrožují na životě. Sami označili akt za úmyslný a "islamofobní".

"Před chvílí najelo auto do davu muslimů při předem promyšleném islamofobním útoku," napsal na twitteru uživatel s přezdívkou SJPeace.

Na místo incidentu ve čtvrti Brent byla kolem 00:35 místního času (01:35 SELČ) přivolána policie. "Řidič na místě nezastavil," uvedla londýnská policie. Oba hospitalizovaní patrně neutrpěli žádná zranění, která by je ohrožovala na životě, potvrdila policie.

Pokud by se ukázalo, že šlo o úmyslný útok namířený proti muslimům, nešlo by v Londýně o první takový incident. V únoru byl na doživotí odsouzen Darren Osborne, který loni v červnu poblíž mešity v severolondýnské čtvrti Finsbury Park najel dodávkou do skupiny muslimů a jednoho z nich zabil. Útok si vyžádal také 12 zraněných. Tehdy se útok stal v době, kdy se Británie stala během tří měsíců svědkem tří islamistických teroristických útoků.

Témata:  Londýn muslimové Velká Británie

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy