Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Mikronésii se zřítilo letadlo se 47 lidmi na palubě

Letecká nehoda, ilustrační foto
Letecká nehoda, ilustrační foto
Foto: Pixabay

V Mikronésii dnes u mezinárodního letiště na ostrově Weno havaroval letoun s 35 pasažéry a 12 členy posádky. Stroj typu Boeing 737-800 netrefil ranvej a zřítil se do laguny. Nikdo však naštěstí nebyl vážně zraněn. Informoval o tom zpravodajský web BBC.

Příčina nehody bude předmětem vyšetřování. Všichni, kteří byli na palubě letounu společnosti Air Niugini, byli odvezeni do nemocnice. Někteří utrpěli lehká zranění, nikdo ale nebyl zraněn těžce, uvedl manažer mezinárodního letiště Chuuk Jimmy Emilio.

Stroj letěl z mikronéského ostrova Pohnpei do Port Moresby, hlavního města Papuy-Nové Guineje s mezipřistáním na ostrově Weno.

"V tuto chvíli úplně nevíme, co se stalo. Vyšetřování začne nejdříve zítra, provoz na letišti ale bude obnoven," uvedl Emilio.

Témata:  Mikronésie letecké nehody

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:23

Rakušan si prosadil změny v zákoně o zbraních, vláda novelu schválila

Vláda ve středu schválila novelu zákona o zbraních, která urychlí začátek platnosti dvou zásadních opatření obsažených v novém zákoně o zbraních. Jde o povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii v otázce zajištění zbraní. Změny by mohly platit už od letošního července.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy