Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Za požárem ubytovny v Düsseldorfu pravděpodobně stojí migranti

Požár
Požár
Foto: Pixabay

Berlín - Za úterním požárem ubytovny pro žadatele o azyl v západoněmeckém Düsseldorfu stojí dva Severoafričané. Tvrdí to německá policie.

 Jejich motivem byla nespokojenost s poměry v zařízení, oheň totiž založili po sporu o kvalitu jídla. Dnes to podle agentury DPA oznámila prokuratura a policie.

V souvislosti s požárem policisté zadrželi celkem osm migrantů, všichni byli součástí skupiny nespokojenců. Prokuratura případ považuje za žhářství a čin nehodnotí jako pokus o vraždu, i když se v budově v té době nacházelo asi 130 běženců.

Všech osm nespokojenců se vydávalo za Iráčany či Syřany, jeden z nich byl policistům znám kvůli častým krádežím a drogovým deliktům. Policie jejich národnost neupřesnila. Podpálení ubytovny předcházel spor o obědy. Muslimové, kteří nedodržují nynější postní měsíc ramadán, si stěžovali na nedostatečné porce. "V tomto směru je třeba hledat motiv," citovala DPA jednoho z vyšetřovatelů.

Jeden ze dvojice hlavních podezřelých, který byl považován za vůdce skupiny, se k činu před novináři a dalšími spolubydlícími přiznal. "Museli jsme to udělat, aby se něco změnilo," řekl.

Témata:  Německo uprchlíci požáry

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 11:46

Ruské regiony ruší kvůli Ukrajině vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství

Nejméně pět ruských regionů se rozhodlo zrušit vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství, kterým si Rusko připomíná sovětské vítězství nad nacistickým Německem dne 9. května. Tato opatření jsou reakcí na hrozbu útoků z Ukrajiny, s níž Rusko vede více než dva roky válečný konflikt, informoval server The Moscow Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy