Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tragedie v Kongu: Při srážce autobusu s cisternou uhořelo 50 lidí

Autobus, ilustrační foto
Autobus, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Nejméně 50 lidí zemřelo a další stovka osob utrpěla vážná zranění při požáru, který dnes vypukl po srážce cisterny s vozidlem na západě Konga. Informovaly o tom agentury Reuters a AFP s odvoláním na místní úřady. Podle serveru mediacongo.net se cisterna převázející pohonné hmoty srazila s autobusem poblíž vesnice.

Podle zástupce guvernéra provincie Kongo Central zahynulo nejméně 50 lidí a asi stovka dalších utrpěla popáleniny druhého stupně. Nehoda se stala v provincii Střední Kongo u obce Mbuta, která leží asi 130 kilometrů od metropole Kinshasy.

Kongo zažilo jednu z největších podobných tragédií v červenci 2010, kdy při nehodě cisterny a následném požáru vesnice Sange na východě Konga zemřelo na 240 lidí, téměř polovina obětí byly ženy a děti.

Cesty v Kongu jsou po válečném konfliktu z přelomu století obvykle ve špatném stavu. Při explozích přepravovaných ropných produktů v Africe každoročně zahyne několik stovek lidí.

Témata:  Kongo nehody autobusů neštěstí Autobusy

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 8:45

Ukrajina má právo útočit na cíle v Rusku, prohlásil Stoltenberg

Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg prohlásil po zasedání Rady NATO-Ukrajina v Bruselu, že Ukrajina má v rámci sebeobrany právo útočit na legitimní vojenské cíle i mimo své území.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy