Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pojede papež Franrišek do KLDR? Kim Čong-un by ho rád uvítal v Pchjongjangu

Papež František
Papež František
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Severokorejský vůdce Kim Čong-un zve papeže Františka na návštěvu Pchjongjangu. Podle agentury Reuters to dnes oznámil úřad jihokorejského prezidenta.

"Předseda Kim uvedl, že pokud papež navštíví Pchjongjang, vřele ho přivítá," prohlásil na dnešní tiskové konferenci mluvčí jihokorejského prezidentského Modrého domu.

Jihokorejský prezident Mun Če-in doručí Kimův vzkaz, až se příští týden s papežem setká při své cestě do Evropy, sdělil dále mluvčí. Jihokorejský prezident zahájí svou cestu do pěti evropských zemí o víkendu; ve Vatikánu bude 17. a 18. října.

Severokorejský vůdce Kim řekl o svém záměru pozvat papeže do KLDR jihokorejskému prezidentovi Munovi na summitu nejvyšších představitelů obou korejských států minulý měsíc, dodal mluvčí.

Papež navštívil v roce 2014 Jižní Koreu a před červnovým summitem amerického prezidenta Donalda Trumpa a severokorejského vůdce Kima se modlil za mír na Korejském poloostrově.

Témata:  Papež František Severní Korea Vatikán Kim Čong-un

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:33

Julia Navalná je na seznamu 100 nejvlivnějších lidí světa časopisu Time

Julia Navalná, vdova po zesnulém ruském opozičním vůdci Alexeji Navalném, hovořila pro časopis Time o svém rozhodnutí vstoupit do politiky poté, co se objevila na obálce jeho posledního čísla, které je věnováno stovce nejvlivnějších lidí světa.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy