Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Indonésie už nebude pátrat po obětech zářijového tsunami, dál se pohřešuje až několik tisíc lidí

Indonésie
Indonésie
Foto: INT

Indonéské úřady dnes nařídily ukončit pátrání po tisících lidech nezvěstných od zářijového silného zemětřesení a vlny cunami. Katastrofa postihla ostrov Sulawesi a má 2065 potvrzených obětí. Podle úřadů se pohřešuje 680 lidí, i oficiální místa ale podle agentury AP připouštějí, že ve skutečnosti může jít o několik tisíc lidí; na některých místech se domy propadly do země.

"Pátrací a záchranné operace budou ukončeny dnes odpoledne" (místního času), sdělil Bambang Suryo ze záchranného týmu. Pátrání bude na mnoha místech ukončeno hromadnými modlitbami.

Pohřešované budou ale moci dál hledat příbuzní a dobrovolníci a pokračovat bude také operace na podporu desítek tisíc lidí, kteří přišli o své domovy.

Město Palu a okolí na ostrově Sulawesi zasáhlo 28. září zemětřesení, jež mělo sílu 7,4 stupně a vyvolalo ničivou vlnu cunami.

Dnes je zemětřesení o síle šesti stupňů hlášeno z ostrova Jáva, kde přišli o život tři lidé.

Témata:  tsunami Indonésie

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 19:56

Speed Marathon: Policie za pátek eviduje tisíce přestupků

Během pátečního celostátního bezpečnostního opatření dopravní policie zaznamenala celkem 2166 dopravních přestupků. Nejčastějším prohřeškem bylo překročení nejvyšší povolené rychlosti, což tvořilo téměř tři čtvrtiny všech dokumentovaných přestupků. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy