reklama

Pětačtyřicetiletá žena se pohřešuje na italském ostrově Sardinie, kde záplavy ve středu strhly silniční most, napsal dnes list La Repubblica.

Poslední kontakt s německou dvojicí, která se pohřešuje na Mallorce, byl telefonát přátelům. Těm pár řekl, že s vozem uvázli v záplavě, uvedla v rozhlase německá konzulka Sabine Lammersová. Tělo matky pohřešovaného chlapce bylo nalezeno ve středu. Než ji spolu s pětiletým hochem odnesla voda, podařilo se jí z vozu dostat sedmiletou dceru.

Při záplavách na španělském středomořském ostrově Mallorca zemřela dvojice Britů, 80letá žena z Nizozemska a šest Španělů. Jedna oběť ještě nebyla identifikována.

Obyvatelům osmitisícového městečka Sant Llorenç des Cardassar, kde v úterý odpoledne spadlo během několika hodin v některých místech až 230 litrů srážek na metr čtvereční, pomáhal vyklízet bahno z domů tenista Rafael Nadal, který z ostrova pochází. Na sociálních sítích také informoval, že jeho tenisová akademie, kterou na ostrově provozuje, může poskytnout přístřeší lidem v nouzi.

Francouzští záchranáři dnes ráno nalezli u městečka Sainte-Maxime jednoho mrtvého ve voze, který voda odnesla 15 metrů od mořského břehu. Vůz byl na střeše a měl stále zapnutá světla. Celkem voda do moře ve středu pozdě večer strhla pět aut. Záchranáři tam přes noc provedli 200 zásahů a do bezpečí dostali 16 lidí.