Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Německo obžalovalo dva migranty z vraždy v Köthenu

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Německé státní zastupitelství dnes v souvislosti se zářijovou smrtí 22letého Němce ve východoněmeckém městě Köthen obžalovalo dva Afghánce. Viní je z ublížení na zdraví s následkem smrti, informovala agentura DPA. Mladíkova smrt ve zjitřené atmosféře po vraždě jiného Němce v Chemnitzu (Saské Kamenici) vyvolala na východě Německa demonstrace.

Obžalovanými jsou dva afghánští občané ve věku 17 a 18 let, sdělilo dnes státní zastupitelství v Dessau-Rosslau.

Dvojice Afghánců se 10. září v noci střetla v Köthenu s 22letým Němcem, který se snažil urovnat jejich spor. Mladík ale od narození trpěl srdeční vadou a při potyčce zemřel na infarkt. Hlavním úkolem vyšetřovatelů bylo zjistit, zda k infarktu bitka nějak přispěla.

Krátce po smrti mladého Němce se v některých médiích i na sociálních sítích objevily spekulace, že zemřel na následky ran a kopanců, které mu Afghánci uštědřili. To ale pitva vyvrátila.

Případ vyvolal několik demonstrací v době napětí v saském městě Chemnitz, které vzbudila vražda 35letého Němce. Protestovalo se nejen v Köthenu, ale i v nedalekém Halle, kde účastníci jedné z demonstrací hajlovali a napadali policisty.

Témata:  Německo uprchlíci vražda

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 11:46

Ruské regiony ruší kvůli Ukrajině vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství

Nejméně pět ruských regionů se rozhodlo zrušit vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství, kterým si Rusko připomíná sovětské vítězství nad nacistickým Německem dne 9. května. Tato opatření jsou reakcí na hrozbu útoků z Ukrajiny, s níž Rusko vede více než dva roky válečný konflikt, informoval server The Moscow Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy