Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tragédie v Afghánistánu: Vojenská helikoptéra se zřítila v horách, zahynulo 25 lidí

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: www.army.mil

V Afghánistánu se dnes zřítila helikoptéra afghánské armády, zahynulo všech 25 lidí na palubě.

Nehoda se stala v západoafghánské provincii Faráh. Úřad místního guvernéra informoval, že helikoptéra se zřítila krátce po startu v horské oblasti.

Zničený stroj mířil ještě v doprovodu druhého do sousední provincie Herát. Podle guvernérova úřadu byli na palubě mimo jiné zástupce velitele afghánské západní zóny a také provinční činitelé.

O důvodech pádu vojenského stroje se úřady nezmiňují, agentura AP nicméně poznamenala, že v oblasti panovalo špatné počasí. Mezitím Tálibán oznámil, že letadlo sestřelil.

Témata:  Afghanistán letecké nehody vrtulníky

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.