Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Útok nožem v Londýně. Lidé s křikem utíkali z budovy společnosti Sony Music

Policie Velké Británie
Policie Velké Británie
Foto: Filip Toužimský, EuroZprávy.cz

Dnešní evakuaci londýnského ústředí společnosti Sony Music způsobil konflikt dvou pracovníků kuchyně. Společnost to uvedla poté, co britská média informovala o zranění dvou osob a o rozsáhlém policejním zásahu u budovy ve čtvrti Kensington. Policie informovala, že zadržela dva muže s bodnými zraněními, jejich život podle ní ohrožen nebyl.

Desítky ozbrojených policistů vtrhly do budovy v Kensingtonu krátce po 11:00 místního času (12:00 SEČ). Podle svědků, které citoval britský tisk, lidé v panice vybíhali ven a někteří křičeli.

K budově dorazilo také několik sanitek. Policie po evakuaci ujistila, že incident nesouvisí s terorismem a že nebyly použity žádné střelné zbraně.

"Dva členové cateringového týmu se dostali do násilného sporu. Incident je nyní v rukou londýnské policie," uvedla v prohlášení Sony Music. Důvod krvavé roztržky zatím není jasný.

Témata:  Londýn Velká Británie útok policie Velká Británie

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.