Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bavorsko je pod tlakem: Z ČR a Rakouska proudí tisíce ilegálních migrantů

Německá policie
Německá policie
Foto: Pixabay

Německá policie zadržela v prvních devíti měsících tohoto roku na bavorských hranicích přes 430 pašeráků lidí. Více než 400 jich bylo u hranice s Rakouskem a přes 30 u hranice s Českou republikou, vyplývá z dnes zveřejněných policejních statistik. Loni jich bylo ve srovnatelném období na bavorsko-české hranici zachyceno přibližně deset. O ilegální vstup přes bavorsko-českou hranici do Německa se letos pokusilo nejméně 2030 lidí.

Zatímco počet zadržených převáděčů meziročně vzrostl, počet lidí, kteří se pokusili o ilegální překročení hranice klesl.

Spolková policie v Bavorsku zadržela od ledna do září dohromady asi 450 pašeráků lidí, což je více než polovina všech zadržených převáděčů v Německu a o stovku více než loni ve srovnatelném období.

Přibližně 5000 policistů podřízených mnichovskému policejnímu ředitelství přitom kontroluje nejen samotné státní hranice, ale také mnichovské letiště a mezinárodní vlaky.

V prvních třech čtvrtletích roku bylo u bavorských hranic zadrženo více než 11.000 lidí, což je více než třetina pokusů o ilegální přechod hranic do Německa. Loni se pokusilo do Bavorska v odpovídajícím období vstoupit nezákonně kolem 14.500 lidí.

Většina letošních pokusů se opět odehrála na hranici s Rakouskem, kde bylo zadrženo 7820 osob, zatímco loni za stejnou dobu jich bylo 10.950. Přes bavorsko-českou hranici se do září pokusilo na území Německa nepovoleně proniknout přibližně 2030 lidí, zatímco v minulém roce jich bylo 2120.

Témata:  Německo Česká republika pašeráctví policie Německo uprchlíci

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 15:50

Meteorologové kvůli vegetaci varují před nočním mrazem

Meteorologové dnes vydali výstrahu před mrazem ve vegetačním období, který místy udeří v noci ze středy na čtvrtek. Teploty klesnou až tři stupně pod nulu, upozornil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy