reklama

Tělo dívky leželo v opuštěné budově v římské čtvrti San Lorenzo, která leží poblíž železničního nádraží Termin. Média uvádí, že oblast je známa i jako místo, kde se scházejí překupníci drog. Podle dosavadního vyšetřování byla v době smrti pod vlivem drog a několik mužů ji znásilnilo. Co bylo příčinou úmrtí, dosud není jasné, i když jako nejpravděpodobnější se jeví předávkování, napsal server BBC.

Vražda je zatím poslední medializovaný případ, do kterého byli zapojeni migranti .Policie v souvislosti s vraždou prověřuje celkem šest lidí, dva z nich jsou ovšem Italové. Prokurátoři uvedli, že věří, že dospívající dívka byla zdrogována tak, aby ji útočníci udrželi během znásilnění v bezvědomí. Muži, kteří drogu ji dali, to prý ale přehnali a dívka zemřela.

Velký poprask vyvolalo vyjádření na Facebooku, které zveřejnila italská levicová koalice Potere al Popolo (PaP - Síla lidem), která v souvislosti s případem uvedla, že Desirèe Mariottiniová měla „štěstí", protože je teď považována za oběť.

„Desirèe brala drogy, lhala své babičce a odjela do Říma, aby si koupila drogy. V tomto neštěstí měla štěstí. Ano, štěstí, protože ji znásilnili a zabili migranti, měla štěstí, že jí byl udělen status oběti,“ píše se v příspěvku, který citovala také italská média – například deník Il Giornale.

V příspěvku se také uvádí, že dívka byla jen krůček od toho, aby se stala „tím, kdo si o to koledoval“, popřípadě se o ní mohlo psát v tom smyslu, že je o „jednu feťačku méně“.

„Všechno to "štěstí" neznamená nic jiného, než toto: potřebujeme přijatelného viníka, aby vyvolal hněv,“ píše se ve statusu s tím, že případ Desirèe ukazuje, že ženy ve skutečnosti nemají žádná práva. „Všechno závisí na těch, kteří vám ublížili,“ vysvětluje skupina. „Štěstí Desirèe je tragédie tisíců žen, které byly zneužity a obtěžovány italskými muži,“ vysvětluje PaP. „Dny utíkají a Desirèe je čím dál tím víc nevinná: byla narkomanka, ale teď ji možná zdrogovali za jejími zády, ve skutečnosti přece nechtěla drogy koupit,“ pokračuje skupina.

Vražda dospívající dívky v čtvrti San Lorenzo v Římě šokovala celou Itálii, včetně populistického ministra vnitra Mattea Salviniho, který řekl: „Udělám všechno proto, aby červi, kteří se této hrůzy dopustili, zaplatili," uvedl po zatčení migrantů Salvini.

PaP je koalice z politických stran a skupin v Itálii, která vznikla v prosinci 2017 a která na společné kandidátní listině bojovala o hlasy ve všeobecných volbách v Itálii v roce 2018. Ve svém manifestu se PaP popisuje jako „společenská a politická , anti-liberistická a antikapitalistická , komunistická, socialistická , ekologická , feministická , sekulární , pacifistická , libertarianská a levice“.