Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Další přešlap západní koalice v Sýrii: Při náletech zahynulo 14 civilistů

Stíhací letoun F-15 Eagle, ilustrační fotografie
Stíhací letoun F-15 Eagle, ilustrační fotografie
Foto: af.mil **www.af.mil**

Přinejmenším čtrnáct civilistů dnes zahynulo na východě Sýrie při leteckém útoku mezinárodní koalice vedené USA na oblast, kterou ovládá teroristická organizace Islámský stát (IS).

Informovala o tom agentura AFP s odvoláním na Syrskou organizaci pro lidská práva (SOHR), která situaci ve válkou zmítané zemi sleduje pomocí sítě informátorů z Londýna. Koalice zprávu zatím nekomentovala.

"Čtrnáct civilistů, z toho pět dětí, zahynulo při náletech koalice na lokality Hadžín, Súsa a aš-Šafá," řekl AFP ředitel SOHR Ramí Abdar Rahmán. Všechny tři zmiňované lokality se nacházejí ve východosyrské provincii Dajr az-Zaur.

Teroristická skupina IS od loňska pozbyla většinu území, kterou obsadila v Iráku i v Sýrii. V Sýrii dočasně ovládala až polovinu země, v Iráku třetinu. V současnosti působí na hranici obou zemí a její zbytky jsou právě v provincii Dajr az-Zaur, u irácké hranice.

Témata:  Sýrie U.S. AIR FORCE Syrská krize

Aktuálně se děje

11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy