Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kuciak dostane posmrtně německou mediální cenu

Ján Kuciak
Ján Kuciak
Foto: Facebook

Zavražděný slovenský novinář Ján Kuciak dnes v Berlíně posmrtně obdrží německou mediální cenu Zlatá Viktorie v kategorii svoboda tisku.

Stejným oceněním bude vyznamenána i maltská novinářka Daphne Caruanová Galiziová, která byla také zavražděna kvůli své práci.

Kuciak a jeho snoubenka byli zastřeleni 21. února ve svém domě v obci Veľká Mača nedaleko Trnavy. Motivem vraždy byla Kuciakova investigativní práce, při níž rozkrýval korupční kauzy. Caruanovou Galiziovou, která psala o korupci mezi maltskými politiky, připravila loni v říjnu o život nálož nastražená v jejím automobilu.

Vedle dvojice novinářů, kteří se stali symbolem tlaku, pod který se v některých evropských zemích dostala svoboda tisku, dnes cenu Svaz německých vydavatelů časopisů (VDZ) obdrží také kancléřka Angela Merkelová za svůj přínos zlepšení obrazu Němců doma i v zahraničí.

Témata:  Německo Ján Kuciak novináři

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:07

Putinova ex-manželka přišla ve Francii o vilu. Kreml zuří

Kreml ve čtvrtek odsoudil rozhodnutí francouzských úřadů zkonfiskovat vilu, která patří současnému partnerovi exmanželky ruského prezidenta Vladimira Putina.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy