Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Stovky policistů si došláply na gang poskytující fingovaná manželství

Policie Německo
Policie Německo
Foto: INT

Zhruba dvě stě fingovaných manželství zařídila údajně cizincům čtveřice, kterou dnes při rozsáhlé razii v Berlíně a sousedním Braniborsku zadržela německá policie. Informovala o tom dnes agentura DPA. Cizincům zprostředkovali podle policie tři muži a jedna žena sňatky nebo prodali zfalšované oddací listy.

Téměř šest stovek policistů dnes ráno prohledalo 47 bytů ve třech spolkových zemích. Kromě Berlína a Braniborska, ve kterých zadrželi hlavní podezřelé, také v Severním Porýní-Vestfálsku na západě Německa.

Zadrženými jsou podle policie Němci ve věku 51 a 63 let, 51letá Němka a 40letý Srb. Pomocí fingovaných manželství čtveřice do Německa dostávala lidi z Pákistánu, Nepálu a Albánie. Za jeden takový sňatek na oko či zfalšovaný dodací list platili zájemci z ciziny až 16.000 eur (413.000 korun).

Partnery pro fingovaná manželství se zájemci o německé povolení k pobytu hledala organizovaná skupina podle policie v jižní a východní Evropě. Z jakých zemí tito lidé pocházeli, policisté neuvedli. Aby cizinec získal v Německu povolení k pobytu jako rodinný příslušník, musí být ale jeho choť občanem Evropské unie.

Témata:  Německo svatba policie Německo

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:41

Polák předával informace do Ruska, mohly vést k atentátu na Zelenského

V Polsku došlo ve středu k zadržení občana podezřelého z toho, že ruské tajné službě poskytoval citlivé informace, které by potenciálně mohly vést k atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. O případu informovala polská televize TVN24.

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy