Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V troskách zřícených domů v Marseille bylo objeveno páté tělo

Francie
Francie
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

V troskách dvou zchátralých domů, které se v pondělí zřítily v centru jihofrancouzského města Marseille, dnes záchranáři objevili tělo páté oběti. S odvoláním na prokurátora Xaviera Tarabeuxe o tom dnes informovala agentura AFP. Pátrání po dalších případných mrtvých dál pokračuje. Původní odhady hovořily o pěti až osmi zasypaných.

Dnes ráno kolem 7:00 SEČ nalezli záchranáři podle Tarabeuxe tělo jednoho muže. Už předtím se v sutinách ve čtvrti Noailles našla těla dvou mužů a dvou žen. V úterý ministr vnitra Christophe Castaner na místě uvedl, že ohledně nalezení nějakých přeživších není příliš optimistický.

Jeden ze zřícených domů byl "uzavřený a zazděný", informovala marseilleská radnice, která objekt v roce 2008 prohlásila za neobyvatelný a poté ho odkoupila. V sousedním domě bylo obydlených devět z deseti bytů. Částečně se zhroutil i třetí dům, který byl opuštěný a zazděný od léta 2012.

Témata:  Francie zřícené stavby Francie Marseille

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.