reklama

Jednou z obětí je Ron Helus, zástupce šerifa, který byl ve službě 29 let, napsala CNN. "Ron byl odevzdaný své práci, a jak jsem dnes řekl jeho ženě, zemřel jako hrdina, když jel zachraňovat životy," uvedl šerif Geoff Dean.

Televizi ABC svědci řekli, že pachatel nejdříve několikrát vystřelil, pak po baru házel dýmovnice, načež znovu střílel. Internetový portál Ventura County Star napsal, že nejméně jeden útočník vystřelil asi třicetkrát. Policie uvedla, že v době střelby bylo na místě několik set lidí, probíhala tu totiž studentský párty. 

Informace médií o mrtvých a zraněných se rozcházely, místní šerif nejprve hovořil o 11 zraněných s tím, že nezná podrobnosti o jejich zdravotním stavu. Později doplnil, že při střelbě zemřelo 12 lidí - včetně střelce. Řada lidí utrpěla zranění. 

Záchranáři přijali první hlášení o události ve středu kolem 23:20 místního času (asi 08:20 SEČ). Lidé na místě tvrdili, že útočník měl blízkovýchodní vzhled, bradku a byl celý oblečený do černého. Jeho totožnost ani motiv policie zatím nezná. 

Hosté se při útoku schovali například na toaletu nebo do podkroví budovy. Na místě zasahují policisté, přijeli také hasiči a sanitky. Úřady lidem doporučily, aby se k místu nepřibližovali.