Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Americká armáda otestovala mezikontinentální balistickou raketu Minuteman 3

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: marines.com **www.marines.com**

Americká armáda ve středu provedla zkoušku mezikontinentální balistické rakety Minuteman 3, první po červencovém neúspěšném testu.

Po startu z kalifornské letecké základny Vandenberg podle Pentagonu raketa při nynější zkoušce dosáhla stanoveného cíle.

Today’s top story - @usairforce tests its 4th #minuteman3 #ICBM of 2017, write @Dakshayani_24& @VeronicaStrac https://t.co/MUbQyLajQb

— Early Warning (@EarlyWarningPF) 3. srpna 2017

Letos v létě řídící centrum během letu nad Tichým oceánem raketu při testu zničilo. Důvodem byly blíže neurčené letové poruchy. Dnešní test podle armádního prohlášení "nesouvisel s žádnou konkrétní událostí ve světě".

Washington podobnými zkouškami prověřuje účinnost a přesnost svých raketových systémů a zároveň demonstruje jadernou sílu americké armády.

Témata:  raketa Minuteman 3 U.S. ARMY USA

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy

Vláda Petra Fialy ve Sněmovně

Vláda rozhodla o pokračování podpory firmám, které exportují na Ukrajinu

Vláda na středečním jednání rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.