reklama

Stav útočníka je podle policejního oznámení kritický, muž je v nemocnici. Mluvčí řekl, že se nyní nepátrá po případných spolupachatelích, ale vyzval všechny, kdo situaci fotografovali nebo nahráli na video, aby policii záběry poskytli.

Incident se stal na rušné ulici Bourke v centru města odpoledne místního času (v noci na dnešek SEČ). Ze snímků je patrné, že na místě vzplál automobil.

Mluvčí řekl, že na první policisty, kteří se na místo dostali, se vrhl muž s nožem. "Střelili ho do hrudníku, ten muž je nyní v kritickém stavu a v nemocnici, kde je střežen," sdělil mluvčí.

Podle australských sdělovacích prostředků jel nejprve muž dodávkou proti obchodnímu domu. Automobil začal hořet a muž, který z něj vyběhl, se pokoušel bodat do lidí okolo nožem. Jeden se mu snažil zabránit v pohybu nákupním vozíkem. Muž se pak s nožem vrhl na policisty.

Dnešní incident se stal na stejné ulici, kde loni v lednu najel řidič autem do chodců. Zabil šest lidí a zranil asi 30 lidí. Nešlo tehdy o teroristický čin; útočník byl identifikován jako člověk s mentální poruchou.