Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Útok v Melbourne: Muž pobodal několik lidí. Nevycházejte, nabádá policie

Policie Austrálie
Policie Austrálie
Foto: Pixabay

Při dnešním incidentu v centru australského Melbourne zemřel jeden člověk a tři lidé, včetně útočníka, jsou zraněni. Na tiskové konferenci to oznámil policejní mluvčí. Útočník byl postřelen a zatčen. Policie případ zatím nepovažuje za teroristický čin.

Stav útočníka je podle policejního oznámení kritický, muž je v nemocnici. Mluvčí řekl, že se nyní nepátrá po případných spolupachatelích, ale vyzval všechny, kdo situaci fotografovali nebo nahráli na video, aby policii záběry poskytli.

Incident se stal na rušné ulici Bourke v centru města odpoledne místního času (v noci na dnešek SEČ). Ze snímků je patrné, že na místě vzplál automobil.

stay home,stay safety breaking incident #Bourke Street #Melbourne pic.twitter.com/d5YmK14N7H

— zita wang (@zitawang3543) 9. listopadu 2018

Mluvčí řekl, že na první policisty, kteří se na místo dostali, se vrhl muž s nožem. "Střelili ho do hrudníku, ten muž je nyní v kritickém stavu a v nemocnici, kde je střežen," sdělil mluvčí.

Podle australských sdělovacích prostředků jel nejprve muž dodávkou proti obchodnímu domu. Automobil začal hořet a muž, který z něj vyběhl, se pokoušel bodat do lidí okolo nožem. Jeden se mu snažil zabránit v pohybu nákupním vozíkem. Muž se pak s nožem vrhl na policisty.

Dnešní incident se stal na stejné ulici, kde loni v lednu najel řidič autem do chodců. Zabil šest lidí a zranil asi 30 lidí. Nešlo tehdy o teroristický čin; útočník byl identifikován jako člověk s mentální poruchou.

Témata:  Austrálie útok policie Austrálie

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:16

Zaměstnanci UNRWA tvrdí, že je izraelská armáda po zadržení mučila

Zaměstnanci Agentury OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA), které zadrželi izraelské bezpečnostní složky, hovořili o špatném zacházení a mučení v době zadržení. Upozornil na to ve čtvrtek ředitel UNRWA Philippe Lazzarini, uvedl server The Guardian.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Bývalý americký prezident Donald Trump a jeho gesto na chodbě před soudní síní u Manhattanského trestního soudu v New Yorku (18. dubna 2024).

Soud s Trumpem startuje. 12 porotců rozhodne o jeho osudu

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.