Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na Slovensku byla při lovu bažantů zabita žena

Zbraně
Zbraně
Foto: Pixabay

Na Slovensku dnes postřelili do zad při lovu bažantů 29letou ženu, která po převozu do nemocnice svému zranění podlehla. Tragédie se podle slovenských médií odehrála v okrese Nitra u obce Mojmírovce.

Žena pocházela ze sousedství a lovu se účastnila spolu se psem jako náhončí. Podle ředitele Slovenské myslivecké komory Imricha Šuby myslivec, který ženu zasáhl, porušil bezpečnostní předpisy.

„Je to naprosté osobní selhání jednotlivce. Je to strašné. Jsem naštvaný, jak někdo může takhle zacházet se zbraní," řekl Šuba zpravodajskému serveru tvnoviny.sk.

Na Slovensku se v posledních letech vyskytlo několik podobných smrtelných loveckých nehod. Podle nimrodů se lov stává kratochvílí pro "nezkušené zbohatlíky". Svou roli sehrává na větších lovech i nedodržování zákazu pití alkoholu, napsala agentura DPA.

Témata:  Slovensko myslivci zbraně

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy