Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dusno v Itálii: Mladý Afričan chtěl znásilnit ředitelku centra pro uprchlíky

Vlajka Itálie
Vlajka Itálie
Foto: Pixabay

Itálií otřásá další zločin, který má na svědomí žadatel o azyl. Italská agentura ANSA informuje o případu devatenáctiletého Nigerijce, který byl obviněn z pokusu o znásilnění. Nyní mu prý hrozí deportace.

Podle zpráv italských médií se nigerijský žadatel o azyl minulý pátek pokoušel znásilnit ředitelku přijímacího centra pro uprchlíky v italském městě Bressanone.

Muže však při činu vyrušili příslušníci italské bezpečnostní složky známé jako karabiniéři. Ti podle agentury reagovali na upozornění přímo z uvítacího centra,

Mladý žadatel o azyl se údajně nejprve zatčení bránil, ale nakonec byl zadržen a obviněn nejen ze sexuálního útoku a pokusu o znásilnění, ale i z napadení příslušníků bezpečnostních složek. Nyní ve vězení čeká na rozhodnutí soudce.

Jeho slyšení je naplánováno na dnešek, soud by měl posoudit, zda je Nigerijec vinen, nebo ne. Pokud bude odsouzen, bude zřejmě podle nové vyhlášky o bezpečnosti zároveň ihned zamítnuta jeho žádost o azyl a mladíka bude čekat okamžité vyhoštění ze země.

Italský ministr vnitra Matteo Salvini využil tohoto případu k tomu, aby zdůraznil význam nového nařízení, pod kterým je osobně podepsán a která nese jeho jméno. „Nyní, díky vyhlášce Salvini, je v takovém případě možné vyhoštění," uvedl Salvini.

Un “richiedente asilo” nigeriano di 19 anni, pregiudicato, è stato arrestato per aver violentato venerdí sera a Bressanone (Bolzano) la responsabile del centro che lo ospitava.SCHIFOSO! Ora grazie al #DecretoSalvini per un caso come questo c’è l’ESPULSIONE!

— Matteo Salvini (@matteosalvinimi) 11. listopadu 2018

 Ne všem se ale nová vyhláška líbí. V sobotu několik tisíc demonstrantů, mezi nimi i řada migrantů, prošlo Římem. Lidé protestovali proti „vyhlášce Salvini“ a obviňovali populistickou italskou vládu z „rasismu".

Zástupci nevládních organizací a sociálních center pochodovali po boku migrantů a opakovali svou výzvu, aby vláda migranty nenutila k návratu a nevyhošťovala je. „Pochodujeme proti nekontrolovanému rasismu, fašistické hrozbě, násilí na ženách, homofobii a jakémukoliv druhu diskriminace," uvedli protestů organizátoři.

Témata:  Itálie uprchlíci znásilnění Matteo Salvini

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:22

Senátor: Ukrajina by mohla dostat dalekonosné střely ATACMS za pár dní

Podle předsedy senátního výboru pro zpravodajské služby Marka Warmera budou v právě schváleném balíčku 61 miliardové pomoci pro Ukrajinu také taktické rakety ATACMS s doletem až 300 km. Tuto informaci potvrdil v rozhovoru pro televizi CBS.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy