Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dron natočil zkázu. Nejtragičtější požáry v dějinách Kalifornie mají už 59 obětí + VIDEO

požár
požár
Foto: Pixabay

Americké úřady opět zvýšily bilanci obětí ničivých požárů v Kalifornii. Na severu státu se našlo dalších osm mrtvých, informoval ve středu šerif okresu Butte County Kory Honea.

Celkem tak o život přišlo už 59 lidí, dalších 130 osob se pohřešuje. Jde tak co do počtu obětí o nejtragičtější požár v dějinách Kalifornie.

Nejvíce mrtvých si oheň vyžádal na severu státu, kde zemřelo 56 lidí. Další tři lidé přišli o život na jihu v okolí Malibu.

Oheň, který hasiči poprvé zaznamenali 8. listopadu, zničil podle dosavadních statistik 7600 budov, velkou většinu ve městě Paradise, které mělo 27.000 obyvatel. S živlem stále bojují desítky speciálních vrtulníků a téměř 6000 hasičů. Plameny vypálily území o rozloze 544 čtverečních kilometrů, z jedné třetiny je oheň uhašen.

Témata:  požáry v USA USA požáry

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 19:56

Speed Marathon: Policie za pátek eviduje tisíce přestupků

Během pátečního celostátního bezpečnostního opatření dopravní policie zaznamenala celkem 2166 dopravních přestupků. Nejčastějším prohřeškem bylo překročení nejvyšší povolené rychlosti, což tvořilo téměř tři čtvrtiny všech dokumentovaných přestupků. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy