Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rusko zuří. Rozlítily ho zprávy o únosu Babišova syna

Rusko
Rusko
Foto: Pixabay

Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Marija Zacharovová na dnešní tiskové konferenci označila zprávy o únosu syna českého premiéra Andreje Babiše na Krym za provokaci, zřejmě vyrobenou kvůli vnitropolitickým cílům. Informovala o tom agentura RIA Novosti.

"Viděli jsme zprávy na toto téma. Podle prvotní analýzy, kterou jsme si udělali, se to velice podobá nějaké falešné zprávě, provokaci, vyrobené kvůli nějakým vnitropolitickým cílům. Zaznamenali jsme také vyjádření, které učinil sám český premiér, který vše popíral. Žádné další informace k tomu nemám," řekla Zacharovová. "Jestli se něco objeví, budeme informovat," dodala.

Agentura TASS připomněla, že premiér Babiš byl letos v lednu zbaven poslanecké imunity kvůli podezření z účasti na dotačním podvodu. Vyšetřování, které se týká i nejbližších premiérových příbuzných, včetně nynější manželky, ještě neskončilo. Babiš vznesená obvinění kategoricky odmítá a tvrdí, že jsou provokací politických soupeřů jeho hnutí ANO.

Babišův pětatřicetiletý syn z prvého manželství, údajně trpící schizofrenií, tvrdí, že jej spolupracovník jeho otce držel na Krymu, aby nemohl vypovídat v kauze Čapí hnízdo, kvůli níž čelí on i premiér obvinění z dotačního podvodu. Podle předsedy české vlády to není pravda.

Témata:  Andrej Babiš Rusko Česká republika Andrej Babiš ml.

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 21:04

Češi pracují na zajištění další munice pro Ukrajinu, přiznal Fiala

Česko má nasmlouváno 180 tisíc kusů dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu a pracuje na zajištění dalších 300 tisíc kusů, prozradil premiér Petr Fiala (ODS) britskému deníku Financial Times. Evropa musí podle Fialy posílit také vlastní obranu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy