Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Následky požárů v Kalifornii jsou děsivé. Počet mrtvých a pohřešovaných stále roste

požár
požár
Foto: Pixabay

V severní Kalifornii našli záchranáři po ničivém lesním požáru dalších osm mrtvých lidských těl, počet obětí se tak zvýšil již na 71.

Pohřešovaných je podle pátečního sdělení šerifa okresu Butte Koryho Honey 1011, ještě ve čtvrtek se hovořilo o 631 lidech. Jména ze seznamu ale mohou být zdvojená, nebo na něm mohou být osoby, které před ohněm narychlo uprchly a ještě nestačily dát úřadům nebo příbuzným vědět, že jsou v pořádku, dodal Honea.

"A directed-energy weapon is a ranged weapon system that inflicts damage at a target by emission of highly focused energy, including laser, microwaves and particle beams"--#Wikipediapic.twitter.com/Ix5u0GjMGu#CaliforniaFires=#California=#DirectedEnergyWeapons{#DEW}

— Brian G. Powell,M.S. (@BrianGPowell) 15. listopadu 2018

Postižená místa dnes navštíví americký prezident Donald Trump a setká se lidmi, kteří přišli o přístřeší. Trump vyhlásil celou Kalifornii za oblast katastrofy, což umožní rychlé odblokování federálních peněz.

Zároveň ale republikánský prezident opakovaně kritizoval lesní správu v tomto demokraty řízeném americkém státu. Podle Trumpa má na požárech přímou vinu.

Témata:  požáry v USA Donald Trump požáry

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:06

Protest v RTVS. Zaměstnanci požadují zachovat svobodnou veřejnoprávní instituci

Situace na Slovensku se rychle mění. Zaměstnanci RTVS vydali protestní prohlášení a to krátce po schválení zákona o STVR Ficovou vládou.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy