Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policisté v Grozném odhalili atentátnici, po varovném výstřelu se odpálila

Islámský stát
Islámský stát
Foto: Reprofoto YouTube

Mladá žena se dnes odpálila u policejního stanoviště v čečenském hlavním městě Grozném. Nikomu jinému se nic nestalo, informovaly ruské agentury.

Policie ženu požádala, aby zastavila a předložila doklady. Ale když jejich výzvu odmítla splnit, všimli si, že má u sebe podomácku vyrobené výbušné zařízení. Vystřelili výstražný výstřel, načež žena výbušné zařízení odpálila.

Čečensko, jedna z ruských autonomních republik, v posledních letech pod tvrdou vládou prezidenta Ramzana Kadyrova zažívá období relativního klidu. Nicméně letos v srpnu ozbrojenci podnikli sérii útoků proti policii.

K odpovědnosti za ně se přihlásil Islámský stát. Situace v celé oblasti Severního Kavkazu je ale nestabilní, protože kvůli vysoké nezaměstnanosti a rozšířené korupci se někteří mladí muži přiklánějí k radikálnímu islámu.

Témata:  Čečensko terorismus Islámský stát

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:14

Feri neuspěl s odvoláním, tříletý trest vězení za znásilnění platí

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy