Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bolestivá smrt: Plavce v moři napadla trnucha, neměl šanci přežít

Velké vlny
Velké vlny
Foto: Pixmac

Muž koupající se u pobřeží Tasmánie se stal obětí trnuchy. Paryba patřící mezi rejnoky 42letého plavce bodla do podbřišku. Ten poté zemřel na srdeční zástavu. Informovala o tom místní policie.

Neštěstí se stalo při pobřeží východně od Hobartu. V okamžiku útoku byl muž v moři sám. Z vody ho vytáhl přítel, veškeré snahy o resuscitaci ale byly marné.

Trnuchy nejsou považovány za agresivní a smrtelné útoky na člověka jsou mimořádně vzácné. Jejich jed způsobuje bolesti, může měnit tepovou frekvenci a ovlivnit dýchání.

V roce 2006, při filmování podmořské fauny u břehů Austrálie, zabil australského dokumentaristu Steva Irwina rejnok, který ho bodl přímo do srdce.

Témata:  moře Austrálie EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.