Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kdo zosnoval vraždu novinářky na Maltě? Vyšetřovatelé už znají totožnost několika pachatelů

Vražda
Vražda
Foto: Pixabay

Maltští vyšetřovatelé znají identitu "více než dvou" Malťanů, kteří naplánovali loňskou vraždu novinářky Daphne Caruanové Galiziové. Informoval o tom v neděli deník Times of Malta, aniž by jejich totožnost blíže specifikoval.

Loni v prosinci byli zadrženi tři muži podezřelí z odpálení bomby umístěné v automobilu, která novinářku zabila.

Rodinu novinářky policie o aktuálním stavu vyšetřování neinformovala, uvedl maltský list. Maltské úřady pouze sdělily, že jsou ve stálém kontaktu s Europolem. S odvoláním na vysoce postavené policisty list Times of Malta napsal, že vyšetřování je ve velmi pokročilé fázi.

#Malta ..Vor 1 Jahr wurde die #investigative #Journalistin Daphne Caruana #Galizi ermordet. Wie ist der Stand der #Ermittlungen ? Lesen SIE https://t.co/wSOVmW7zrm https://t.co/7WRMi2wVgJ

— Mitglied der FDP NeuUlm (@AlfredSchoemig) 9. října 2018

Galiziová přišla o život 16. října 2017 při explozi nedaleko svého domu ve vesnici Bidnija. Rodina žurnalistky se domnívá, že šlo o politickou vraždu. Galiziová psala o korupci a praní špinavých peněz, a to i ve vládních kruzích.

Témata:  Malta vražda Daphne Caruanová Galiziová

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 15:09

Policie vyšetřuje napadení v pražském servisu, jeden člověk je po smrti

Pražská policie vyšetřuje napadení v autoservisu v Řepích, ke kterému byli přivoláni i lidé z oddělení vražd. Hrůzný čin si totiž vyžádal úmrtí jedné osoby. Strážci zákona na místě zadrželi jednoho muže. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy