Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tragédie v Číně: Auto vjelo do davu před školou. Pět lidí zemřelo, 18 bylo zraněno

Policie Čína
Policie Čína
Foto: www.asianews.it

Pět lidí zemřelo a 18 jich bylo zraněno poté, co vjelo auto do davu před základní školou v severovýchodní Číně. Příčina srážky je dosud neznámá, informovala dnes agentura AP s odkazem na čínská státní média.

Incident se odehrál v pobřežním městě Chu-lu-tao asi 400 kilometrů východně od Pekingu. Bezpečnostní kamera ukázala řadu dětí přecházejících ulici před svou školou, když v tom se přiblížilo auto, přejelo do jiného pruhu a najelo do davu. Ze záběrů není jasné, zda šlo o vědomý útok automobilem či nikoliv.

Čínská státní televize CCTV uvedla, že řidič vozidla byl vzat do vazby. Pozadí útoku je dosud předmětem vyšetřování; místní policie ho odmítla komentovat.

V Číne do skupiny školákov vrazilo auto, zomrelo päť ľudí https://t.co/YDvmdoMl3j pic.twitter.com/9lvxUMCWcb

— Denník SME (@denniksme) 22. listopadu 2018

Nejlidnatější země světa zažila v poslední době řadu úmyslných útoků na lidi s pomocí auta. Minulý měsíc vjel nožem vyzbrojený muž do skupiny chodců ve městě Ning-po, přičemž zabil dva lidi a 16 jich zranil. V září zemřelo 11 lidí a 44 jich bylo hospitalizováno po útoku muže, který najel svým SUV do davu v provincii Chu-nan. Po nárazu do lidí z automobilu ještě vyskočil a na oběti zaútočil bodnou zbraní.

Nejčastější motivací bývá duševní choroba, vyloučení jedince ze společnosti či pomsta.

Témata:  Čína nehody aut

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.