Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tragédie v Číně: Auto vjelo do davu před školou. Pět lidí zemřelo, 18 bylo zraněno

Policie Čína
Policie Čína
Foto: www.asianews.it

Pět lidí zemřelo a 18 jich bylo zraněno poté, co vjelo auto do davu před základní školou v severovýchodní Číně. Příčina srážky je dosud neznámá, informovala dnes agentura AP s odkazem na čínská státní média.

Incident se odehrál v pobřežním městě Chu-lu-tao asi 400 kilometrů východně od Pekingu. Bezpečnostní kamera ukázala řadu dětí přecházejících ulici před svou školou, když v tom se přiblížilo auto, přejelo do jiného pruhu a najelo do davu. Ze záběrů není jasné, zda šlo o vědomý útok automobilem či nikoliv.

Čínská státní televize CCTV uvedla, že řidič vozidla byl vzat do vazby. Pozadí útoku je dosud předmětem vyšetřování; místní policie ho odmítla komentovat.

V Číne do skupiny školákov vrazilo auto, zomrelo päť ľudí https://t.co/YDvmdoMl3j pic.twitter.com/9lvxUMCWcb

— Denník SME (@denniksme) 22. listopadu 2018

Nejlidnatější země světa zažila v poslední době řadu úmyslných útoků na lidi s pomocí auta. Minulý měsíc vjel nožem vyzbrojený muž do skupiny chodců ve městě Ning-po, přičemž zabil dva lidi a 16 jich zranil. V září zemřelo 11 lidí a 44 jich bylo hospitalizováno po útoku muže, který najel svým SUV do davu v provincii Chu-nan. Po nárazu do lidí z automobilu ještě vyskočil a na oběti zaútočil bodnou zbraní.

Nejčastější motivací bývá duševní choroba, vyloučení jedince ze společnosti či pomsta.

Témata:  Čína nehody aut

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy