Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Představení v cirkuse Berousek skončilo katastrofou. Akrobati se zřítili z 8 metrů

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Prievidza - Představení českého cirkusu Berousek ve slovenské Prievidzi skončilo tragédií. Dvojice akrobatů se totiž uprostřed čísla zřítila z přibližně osmimetrové výšky.

Z hrazdy spadl akrobat a akrobatka, oba z proslulé akrobatické rodiny Navrátilových, píše portál tvnoviny.sk. Andrea a Diego pochopitelně vystoupení nedokončili.

"Byl to šok, všechno se odehrálo strašně rychle. Stalo se to v momentě, kdy Diego visel za pas, držel Andreu v ruce a ona se točila. Když ji chytil za ruku, vysmekla se mu. Diego se snažil partnerku chytit a dolů se tak zřítili oba," popsal incident manažer cirkusu Erik Berousek.

Po děsivě vyhlížejícím pádu z osmimetrové výšky zavládlo v šapitó hrobové ticho. Záchranáři naštěstí byli blízko a ke zraněným se dostali během pár chvil. Sanitky akrobaty odvezly do nemocnice.

"Pacient má několik zlomených obratlů v krční, bederní a hrudní oblasti a také vážnou zlomeninu zápěstí," popsal zranění pro televizi Markíza zástupce primáře Tomáš Bakoš.

Akrobatka Andrea si toho z vystoupení moc nepamatuje - nejspíš kvůli utrpenému otřesu mozku. Má také zlomený nos. A prý tuší, kde se číslo pokazilo.

"Asi to byla moje chyba. Přítel mě chtěl zachránit, jenže mě nechytil. Místo toho se pustil a spadl za mnou," popsala cirkusová umělkyně, která pád přičítá buď zpoceným dlaním nebo ztrátě koncentrace.

Akrobati měli štěstí, že děsivý pád ztlumily piliny nasypané v manéži. Bez nich mohla být zranění mnohem vážnější a Diego mohl ochrnout.

I když jsou cirkusáci z nehody otřesení, šou pokračuje dál - za Andreu a Diega zatím zaskakují náhradníci.

Témata:  cirkus Slovensko nemocnice

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy