Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Texasu byl popraven vrah a sexuální útočník, na injekci čekal 17 let

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Scott Langley

V americkém státě Texas byl v úterý smrtící injekcí popraven 43letý muž usvědčený z vraždy jiného muže a sexuálního útoku na jeho novomanželku před více než 20 lety.

Alvin Braziel byl podle agentury Reuters odsouzen k trestu smrti v roce 2001 za to, že s pistolí zaútočil na Douglase a Loru Whiteovy, když se 21. září 1993 procházeli po běžecké stezce na školské koleji Eastfield College v Dallasu.

@GovAbbott As a law man. How do you feel about #alvinbraziel being executed tonight, when he has not heard from any lawyer in months. He is without legal representation. This is not right. Grant that 30 day stay. @KarineOmry @helenprejean @whoisfrogjoseph @ncadp @jettica65 pic.twitter.com/jqqz4AmeEd

— Heidi Isabelle Moan (@HeidiMoan) 11. prosince 2018

Dvojice tvrdila, že nemá žádné peníze, ale Braziel zastřelil Douglase a sexuálně napadl Loru. Braziel se proti svému odsouzení odvolával mimo jiné s poukazem na údajně nedostatečné právní zastoupení a svou údajnou duševní zaostalost. Soudy však jeho odvolání odmítly, což nakonec učinil v roce 2016 i nejvyšší soud.

Úterní poprava byla vykonána v komoře smrti v texaském Huntsville. Braziel je 13. vězněm letos popraveným v Texasu a 24. v celých Spojených státech.

Témata:  popravy Texas v USA trest smrti

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 22:25

Greta Thunbergová byla obviněna z ignorování policejních příkazů

V úterý švédská prokuratura zahájila obvinění proti klimatické aktivistce Gretě Thunbergové za občanskou neposlušnost. Incident se týká protestu před švédským parlamentem, během kterého Thunbergová odmítla odejít po výzvě policie.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy