reklama

Mary Turner Thomsonová (53) z Edinburghu byla svobodná maminka, která hledala lásku. Na internetu narazila na šarmantního muže. Myslela si, že se jí splnil její sen a že vše bude dokonalé. Zprvu to i tak vypadalo.

„Potkala jsem Williama na internetu, když jsem byla svobodná máma devítiměsíčního dítěte. Byl okouzlující. Začali jsme spolu randit a po dvou týdnech mě požádal o ruku,“ popisuje Mary pro Daily Record. Řekla sice ne, i přesto se prý ale zasnoubili. „Pak jsme se vzali. Po šesti měsících jsem otěhotněla. Bylo to pro mě překvapení, protože tvrdil, že je neplodný. Manželé jsme byli čtyři roky,“ vzpomíná s odstupem času.

Americký manžel William Allen Jordan své manželce tvrdil, že je agentem CIA s posláním v britské tajné službě MI5 a proto musí často chodit na „mise". Právě kvůli nim trávil hodně času mimo domov. 

Dokonce Mary přesvědčil, aby zaplatila 200 tisíc liber (5,7 milionu korun) údajnému vyděrači, který vyhrožovat, že unese jejich děti – společného syna Robyn (dnes 19 let) a dvě děti z Maryina předchozího vztahu. „Myslela jsem si, že pokud jim nedáme peníze, zabijí naše děti. Žila jsem v obrovském omylu,“ vysvětluje Mary, jejíž život připomíná zápletku z thrilleru.

Pravdu zjistila až po dlouhé době – a nebylo to právě příjemné. V dubnu 2006 Mary zazvonil telefon. Volala jí jiná paní Jordanová, která Mary oznámila, že William je chronický bigamista. Vyšlo najevo, že měl 13 dětí se šesti ženami. Když tvrdil, že byl na misi, ve skutečnosti navštěvoval své další rodiny. Jordana nakonec odsoudili za bigamii, ale i za nezákonné držení paralyzéru, podvod a jiné trestné činy. Bigamista dostal pětiletý trest (odseděl si ale jen polovinu) a deportovali jej zpět do USA.