Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V centru Vídně vypukla střelba. Jeden mrtvý a jeden zraněný

Rakouská policie
Rakouská policie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Jednoho mrtvého a jednoho těžce zraněného si dnes vyžádala střelba v centru Vídně. S odvoláním na zdravotníky o tom informovaly veřejnoprávní stanice ORF a agentura APA. Střelec je na útěku a policisté po něm pátrají. Motiv jeho činu zatím není jasný. Podle policie čin ale pravděpodobně nesouvisí s terorismem a nezúčastněným lidem nehrozí nebezpečí.

"Kolem 13:30 byly nalezeny dvě osoby se střelnými zraněními v centru města v oblasti Lugecku," uvedla na twitteru vídeňská policie. Lugeck je malé náměstíčko v blízkosti centrálního náměstí s katedrálou svatého Štěpána. "Nyní pokračuje pátrání. Bližší okolnosti jsou zatím nejasné," dodali policisté na sociální síti. Podle agentury APA se po střelci pátrá nejen v okolí místa činu, ale po území celého města.

Nach der Schussabgabe in #InnereStadt laufen umfangreiche Fahndungsmaßnahmen im gesamten Stadtgebiet. Es besteht derzeit keine Gefährdung für Unbeteiligte!

— POLIZEI WIEN (@LPDWien) 21. prosince 2018

Mluvčí vídeňské policie Daniel Fürst bulvárnímu listu Kronenzeitung řekl, že se policie nedomnívá, že by čin souvisel s terorismem. Nezúčastněným osobám podle něj nehrozí nyní žádné nebezpečí.

Kronenzeitung píše, že se střílelo v restauraci Figlmüller. Server listu Kurier ale uvedl, že se střílelo před touto restaurací. Okolí místa činu bylo uzavřeno, hlídkují na něm těžce ozbrojení policisté, nad místem létá vrtulník. Podle očitého svědka vyvolal zvuk střelby na místě paniku.

Témata:  Vídeň Rakousko policie Rakousko

Aktuálně se děje

7:30

Americký Senát schválil balíček pomoci pro Ukrajinu a Izrael ve výši 95 miliard dolarů

Americký Senát v úterý pozdě večer schválil balík pomoci pro Ukrajinu ve výši 61 miliard dolarů. Prezident Joe Biden přislíbil dnešní podpis balíčku, a že nové dodávky zbraní budou rychle doručeny do válečné zóny, protože Rusko dosahuje úspěchů na bojišti, uvedl server Euronews.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy