Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vlak v Srbsku sestřelil autobus s dětmi, několik mrtvých

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Nejméně tři mrtvé a 26 zraněných si dnes ráno vyžádala srážka vlaku s autobusem na železničním přejezdu u jihosrbského města Niš. Klinické centrum v Niši srbské televizi RTS upřesnilo, že deset zraněných je v ohrožení života.

Nehoda se stala na nechráněném železničním přejezdu v obci Donje Medjurovo na předměstí Niše, z jejíhož nádraží souprava předtím vyjela. Náraz byl podle médií tak silný, že vyhodil vlak částečně z kolejí a autobus přerazil vejpůl.

RTS informovala, že autobus vezl místní děti do školy. O život přišlo jedno z nich a dvě dospělé osoby. Všechny oběti - mrtví i zranění - byly v autobusu. Deset cestujících ve vlaku zůstalo bez zranění.

Příčina neštěstí se zatím vyšetřuje. Je pravděpodobné, že za tragédii nejspíš může nepozornost řidiče autobusu. Přejezd není chráněn závorami, ale upozorňují na něj dopravní značky.

Témata:  nehody vlaků nehody autobusů Srbsko vlaky

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 22:25

Greta Thunbergová byla obviněna z ignorování policejních příkazů

V úterý švédská prokuratura zahájila obvinění proti klimatické aktivistce Gretě Thunbergové za občanskou neposlušnost. Incident se týká protestu před švédským parlamentem, během kterého Thunbergová odmítla odejít po výzvě policie.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy