Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Agresivní Američané? Tenhle chyták odhalil jejich skutečnou povahu

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: marines.com **www.marines.com**

Odpůrci Spojených států s oblibou tvrdí, že jde o jeden z nejagresivnějších států vůbec. Netradiční průzkum společnosti Public Policy Polling jim nahrává do karet, dokázal totiž, že by třetina Američanů bez rozmyslu bombardovala prakticky kohokoliv.

Agentura se ptala obyvatelů Spojených států, zda by souhlasili s bombardováním města Agrabah. Více než 30 procent z nich odpovědělo ano, a to bez dalších informací.

Problém je v tom, že město Agrabah ve skutečnosti neexistuje. Jde o vymyšlený název, který se vyskytl v Disneyho pohádce Aladin.

Budeme-li konkrétní, průzkum se uskutečnil mezi voliči republikánů, z nichž tetina souhlasila s bombardováním místa, o kterém vůbec nic nevěděli.

Fiktivní město, o němž si mohli myslet, že se nachází někde na Středním východě, by srovnali se zemí. Naopak pouze 13 procent dotázaných se rezolutně postavilo proti bombardování.

57 procent lidí uvedlo, že si nejsou jisti odpovědí. Celý průzkum tak ukazuje, kam až může americký patriotismus dospět.

Témata:  USA EuroZprávy.cz U.S. ARMY

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 15:09

Policie vyšetřuje napadení v pražském servisu, jeden člověk je po smrti

Pražská policie vyšetřuje napadení v autoservisu v Řepích, ke kterému byli přivoláni i lidé z oddělení vražd. Hrůzný čin si totiž vyžádal úmrtí jedné osoby. Strážci zákona na místě zadrželi jednoho muže. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy