Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Londýně kvůli podezření z pokusu o vraždu zatkli 39 lidí

Policie Velké Británie
Policie Velké Británie
Foto: Filip Toužimský, EuroZprávy.cz

Devětatřicet lidí zadržela dnes britská policie kvůli podezření z pokusu o vraždu. Nad ránem kdosi pobodal v londýnské čtvrti Hammersmith a Fulham muže mezi 30 a 40 lety. Když policisté přišli na večírek pro podezřelé, odmítali s nimi přítomní spolupracovat, a tak byli zatčeni všichni, informovala agentura AP.

Pobodání muže na západě Londýna předcházela hádka. Její příčina není zatím jasná. Známo ovšem je, že ho po ní na cestě z obchodu, ve kterém ke sporu došlo, pronásledovalo větší množství žen a mužů. Následně byl muž nalezen na ulici vážně zraněný. Nyní leží v kritickém stavu v nemocnici.

Skupina, která muže na ulici pronásledovala, odešla do bytu, kde se konal soukromý večírek. Když tam přišli policisté, zdráhali se s nimi přítomní spolupracovat, a proto byli zadrženi. Za mřížemi skončilo kvůli podezření z pokusu o vraždu třicet devět lidí. Policisté našli dva nože.

"Ačkoli je neobvyklé zadržet v takto rané fázi vyšetřování tolik lidí, byl tento postup přiměřený kvůli neochotě spolupracovat a kvůli nutnosti zajistit důkazní materiál v případu závažného útoku," uvádí policejní prohlášení.

Témata:  Velká Británie policie Velká Británie

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 10:02

Izrael kritizuje zprávu o neutralitě UNRWA

Izrael kritizuje zprávu o neutralitě Agentury OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA). Ta přišla v pondělí s informacemi, že Tel Aviv nikdy nevyjádřil obavy ze zaměstnanců UNRWA, jejichž seznam dostává každoročně od roku 2011.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy