Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při útocích islámských ozbrojenců v Afghánistánu zemřelo 15 policistů

Afghanistán
Afghanistán
Foto: Pixabay

Při dvou útocích ozbrojenců z islamistického hnutí Tálibán zahynulo v noci na dnešek na severu Afghánistánu 15 příslušníků afghánských bezpečnostních složek, dalších 21 utrpělo zranění. Informovala o tom agentura AP s odvoláním na prohlášení místních představitelů.

Při jednom z útoků v provincii Saripúl policisté na útok reagovali dělostřeleckou palbou. Kvůli přestřelce muselo množství místních obyvatel uprchnout do bezpečí.

Boje s radikály trvaly několik hodin, popsal šéf místní provinční rady Muhammad Núr Rahmání. Tálibán se prostřednictvím svého mluvčího k oběma útokům přihlásil.

Povstalecké hnutí Tálibán bojuje proti afghánské vládě a mezinárodním jednotkám od konce roku 2001, kdy jeho vládu svrhla americká invaze. Jeho představitelé zatím odmítají přímé rozhovory s vládou v Kábulu, kterou pokládají za nelegitimní režim dosazený zahraničními silami.

Témata:  Afghanistán

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy