Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Němec na Silvestra útočil autem, prý chtěl zabránit terorismu. Cizince označil za "černé huby"

Policie Německo
Policie Německo
Foto: AutoRoad.cz **www.autoroad.cz**

Němec, který během silvestrovské noci ve městech Bottrop a Essen útočil svým autem na cizince, chtěl podle svých slov zabránit možným teroristickým útokům ze strany syrských nebo afghánských přistěhovalců. Podle listu Kölner Stadt-Anzeiger to řekl policistům při výslechu.

Padesátiletý Andreas N., který dosud nebyl trestaný a který trpí schizofrenií, najížděl v noci na úterý do skupin cizinců ve dvou západoněmeckých měst. Zranil přitom osm lidí převážně ze Sýrie a Afghánistánu, včetně dvou dětí ve věku čtyř a deseti let. Dočasně v ohrožení života byla kvůli jednomu z útoků 46letá žena ze Sýrie.

Warum nennen Politiker die Tat von #Bottrop und #Essen nicht, was sie ist: Politisch motivierter Terrorismus, angestachelt von rechten geistigen Brandstiftern?#noAfD #noNazis #esReicht #nieWiederhttps://t.co/NSjgXHFZ6N

— Volker Maaßen (@foffo) 3. ledna 2019

"Ten muž měl jasný úmysl zabíjet cizince," řekl už v úterý ministr vnitra nejlidnatější německé spolkové země Severního Porýní-Vestfálska Herbert Reul. To, zdá se, potvrzuje i mužova výpověď, v níž cizince označil za problém, za "černé huby" nebo "černé nohy". O svém činu hovořil jako o "uklízení".

Andreas N. si také stěžoval, že marně hledá práci a musí žít ze sociální podpory. Přistěhovalci podle něj pobírají stejné dávky, aniž by pro to kdy co udělali.

Muž pocházející z Essenu je nyní ve vyšetřovací vazbě a státní zastupitelství chce, aby kvůli psychickému onemocnění odborník posoudil jeho příčetnost. Pokud se ukáže, že byl v době činu nepříčetný, bude převezen do uzavřeného psychiatrického zařízení.

Témata:  Německo extremismus cizinci policie Německo

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 12:54

Babiš sepsul migrační pakt EU. Fialu a Rakušana obvinil ze zrady na Česku

Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší zradu v novodobých českých dějinách, ze které obvinil premiéra Petra Fialu (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Dohoda podle Babiše obsahuje skryté uprchlické kvóty a zavazuje země k přijímání migrantů z afrických či blízkovýchodních zemí. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy