Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Skandál na Slovensku: Otec donutil nezletilou dceru k sňatku, dostal za ni peníze

Vlajka Slovenské republiky
Vlajka Slovenské republiky
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Otec nezletilého děvčete z jižního Slovenska získal podle vyšetřovatelů za její nucený sňatek 3000 eur (bezmála 77.000 korun). Prokuratura v souvislosti s případem předložila návrh na obžalobu třech osob za obchodování s lidmi. Podle slovenských médií jim hrozí trest odnětí svobody od sedmi do dvanácti let.

Otec podle sdělení slovenské policie "odevzdal svoji nezletilou dceru v okrese Komárno dalším obviněným osobám za účelem nuceného sňatku".

Dcera se následně přestěhovala do domácnosti svého taktéž nezletilého "manžela", s nímž musela podle policie vést plnohodnotný "manželský život." V domácnosti byla též nucena vypomáhat a v útěku jí členové nové rodiny bránili násilím.

Další informace policie neuvedla, odkázala na ochranu zájmu nezletilých mladších patnácti let. Podle slovenských médií návrh na obžalobu předložil vyšetřovatel z úřadu pohraniční a cizinecké policie.

Témata:  Slovensko obchodování s lidmi EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.