Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zuřivý požár si v Paříži dosud vyžádal osm obětí. Policie zadržela ženu podezřelou ze žhářství

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Reprofoto YouTube

Požár, který v Paříži zachvátil obytnou budovu má zatím osm obětí. Dalších 31 lidí bylo zraněno. Podle policie může být za neštěstím úmyslné lidský faktor. Případ vyšetřují jako žhářský útok. Jednu ženu již úřady zadržely.

Na boji s požárem, který dnes brzy ráno vypukl v osmipatrovém bytovém domě v Paříži, se podílelo více než 250 hasičů a záchranářů.

Neštěstí si zatím vyžádalo osm lidských životů, dalších 31 lidí, včetně šesti hasičů, se zranilo. Mnoho obyvatel, kteří se snažili před požárem uniknout, uteklo na střechu nebo vylezlo z oken svých bytů.

Podle pařížského prokurátora Rémyho Heitze bylo zahájeno kriminální vyšetřování. „Osoba, žena, která žila v této budově, byla zadržena,“ citoval Heitze deník The Guardian. Někteří svědci měli údajně nejprve slyšet, jak se žena hádá se svými sousedy, to však vyšetřovatelé zatím nepotvrdili.

„V této fázi, s tím, co víme, se zdá že šlo o kriminální čin...tato osoba byla zatčena v noci nedaleko od místa požáru … nyní je ve vazbě,“ dodal prokurátor.

Les premières photos de l'incendie rue Erlanger à #Paris sont impressionnantes. On voit que plusieurs étages ont été ravagés par les flammes. Photos B. Moser / BSPP pic.twitter.com/rGb30Q0sUi

— Hugo Puffeney (@puffeney) February 5, 2019

Požár byl nahlášen okolo jedné hodiny. Domem se šířil velice rychle, pravděpodobně z druhého patra, kde podle přesvědčení vyšetřovatelů začal. V tu dobu se v budově nacházelo asi 50 lidí.

„Byl to skutečně zuřivý požár,“ řekl stanici BFM TV Clement Cognon, kapitán pařížských hasičů. „Oheň poškodil struktury budovy a dokud je pořádně neprohlédneme, nemůžeme vyloučit možnost, že se zhroutí,“ dodal.

Počet obětí podle Cognona bohužel může dále narůstat. „Nebyli jsme schopni dostat se do horních pater budovy, kde byl oheň nejzuřivější,“ řekl.

Témata:  Paříž hasiči krimi žhářství požáry

Aktuálně se děje

10:12

Mladík ve škole na Tachovsku vyhrožoval spolužačce. Skončil v cele

Policie v úterý zasahovala na jedné ze škol na Tachovsku kvůli výhrůžkám, jejichž původcem byl jeden ze studentů. Mladík podle dosavadních zjištění vyhrožoval spolužačce tím, že zabije její blízké.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy