Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muži vybuchla v puse cigareta, zabila ho mrtvice

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Pětadvacetiletý muž z amerického Texasu zemřel poté, co explodovala jeho elektronická cigareta. Výbuch muži poškodil krční tepnu, podle lékařské zprávy však zemřel v důsledku mozkové mrtvice.

Elektronická cigareta vybuchla muži 27. ledna, o dva dny později na následky zranění v nemocnici zemřel. Podle stanice CNN byl zraněný pacient nejprve uveden do umělého spánku. Provedený rentgen pak odhalil části e-cigarety, které uvízly v mužově krku.

„Ty tři kusy se zasekly do jeho krku, kde zůstaly,“ popsala stanici KVTV mužova babička.

Podle lékařské zprávy zemřel pacient v důsledku mozkového infarktu a herniace, poté, co kusy cigarety poškodily jeho levou krční tepnu.

Elektronické cigarety a další „vapovací“ zařízení zahřívají tekutinu tak, aby se dal vzniklý dým inhalovat stejným způsobem, jako u běžných cigaret. Poháněny jsou různými typy baterií. Právě ty mohou ve výjimečných případech způsobit nebezpečnou explozi.

Podle statistiky vedené federální agenturou US Fire Administration bylo mezi lety 2009 a 2016 zaznamenáno 195 jednotlivých případů, kdy se elektronické cigarety vznítily nebo vybuchly. Zraněno při nich bylo 133 lidí, z toho 38 vážně.

V květnu 2018 například na Floridě zahynul další člověk, kterému výbuchem vystřelená část zařízení pronikla do hlavy. Prodejci a výrobci ecigaret varují především před nákupem nekvalitních značek, přebíjením zařízení a dalším neodborným zacházením.

Témata:  neštěstí výbuch USA E-cigarety kouření

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy