Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Záchranáři vyzvedli tělo z letadla, v němž letěl Sala. Neví kdo to je

Emiliano Sala
Emiliano Sala
Foto: Instagram

Tělo nalezené ve vraku letadla, na jehož palubě cestoval fotbalista Emiliano Sala, bylo vyzvednuto a dopraveno do přístavu. Kromě Saly se na palubě letadla nacházel již jen pilot. Stroj se zřítil 21. ledna nad Lamanšským průlivem poblíž jednoho z Normanských ostrovů. Vrak s tělem na palubě byl nalezen v pondělí. Zatím není jasné, které z obětí tělo patří.

Odborníkům se ve středu v noci podařilo vyzvednout tělo, které bylo nalezeno ve vraku letadla. Britská vládní agentura Air Accidents Investigation Branch (AAIB) to oznámila v tiskové zprávě. Zatím není jasné, komu tělo patří. Oficiální rekognici má provést až koroner.

„Po důkladné vizuální prohlídce vraku za pomoci dálkově ovládaného plavidla, bylo rozhodnuto pokusit se o jeho vyzvednutí,“ stojí ve zprávě.

Emiliano Sala search latest: Private ambulance collects body recovered from plane wreckageSala went missing two weeks ago when the plane carrying the footballer and pilot David Ibbotson disappeared pic.twitter.com/dAhmw8sY0n

— Lilian Chan (@bestgug) February 7, 2019

„Za náročných podmínek AAIB a najatí specialisté úspěšně vyzvedli tělo, které bylo dříve identifikováno na místě havárie. Operace byla proveden v co možná nejdůstojnějším duchu a rodiny obětí byly průběžně informovány,“ napsala agentura.

The vessel carrying the body recovered from the Emiliano Sala plane wreckage comes in to port pic.twitter.com/hFKykFsZ5h

— md shohag (@mdshoha73604243) February 7, 2019

Vrak letadla nicméně vyzvednut nebyl. „Pokusy o vyzvednutí vraku byly naneštěstí neúspěšné, špatné počasí nás donutilo vrátit se s dálkově ovládaným plavidlem na loď.“ Z důvodu špatné předpovědi počasí bylo nakonec rozhodnuto o ukončení celé operace a loď s tělem na palubě zamířila do přístavu v Portlandu.

„Přestože nebylo možné vyzvednou letadlo, bohaté video záznamy, které robot zachytil, by nám měly poskytnou cenné důkazy pro další vyšetřování,“ uvedla AAIB. Do měsíci od tragédie by také měla být zveřejněna předběžná zpráva.

Fotbalový klub Nantes, který Emiliana Salu prodal Cardiffu, nyní požaduje uhrazení částky 15 milionů liber (více než 440 milionů korun), na které se kluby dohodly. Právě tento přestup se Salovi stal osudným. Letadlo havarovalo během jeho cesty do nového působiště ve Walesu.

Témata:  Emiliano Sala havárie letecké nehody fotbal

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 12:54

Babiš sepsul migrační pakt EU. Fialu a Rakušana obvinil ze zrady na Česku

Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší zradu v novodobých českých dějinách, ze které obvinil premiéra Petra Fialu (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Dohoda podle Babiše obsahuje skryté uprchlické kvóty a zavazuje země k přijímání migrantů z afrických či blízkovýchodních zemí. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy