reklama

„Wow, tolik lží od zostuzeného dočasně úřadujícího ředitele FBI Andrewa McCabea. Byl vyhozen kvůli lhaní a teď se jeho příběh stává ještě vyšinutějším,“ napsal Trump na twitteru. „Zdá se že on a Rod Rosenstein, který byl najat Jeffem Sessionsem (další krasavec), plánovali velice nelegální čin a byli při tom přistiženi,“ dodal.

Trump reagoval na nedělní televizní vystoupení, v němž McCabe, který po vyhození Jamese Comeyho dočasně zastával funkci ředitele FBI uvedl, že Trump mohl být motivován snahou narušit vyšetřování škodlivé ruské činnosti. Tím by se mohl dopustit trestného činu.

McCabe také tvrdí, že náměstek ministra spravedlnosti Rod Rosenstein v této době hovořil o možnosti využít 25. dodatku americké ústavy k Trumpovu odvolání a vypočítával, kdo by mohl takový krok podpořit. Podle tohoto dodatku v situaci, kdy je prezident neschopen vykonávat funkci, nastoupí na jeho místo viceprezident.

„Je toho hodně k vysvětlování milionům lidí, kteří si zvolili prezidenta, jehož mají skutečně rádi, a který pro ně odvedl skvělou práci v oblasti armády, veteránů, ekonomiky a v mnoha dalších,“ reagoval dále Trump. „Toto byla nelegální a zrádcovská „pojistná smlouva“ v akci.“

Trump si neodpustil ani rýpnutí do zvláštního vyšetřovatele Roberta Muellera, který zkoumá vazby mezi prezidentovou volební kampaní a Ruskem. Do své funkce byl jmenován právě Rodem Rosensteinem.

„Muellerovo vyšetřování je naprosto rozporuplné, ilegální a zmanipulované!“ napsal na sociálních sítích. „Nikdy nemělo být umožněno, aby vůbec začalo, kromě vyšetřování tajné dohody a mnoha dalších zločinů spáchaných Demokraty. Hon na čarodějnice!“