Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Skončilo prohledávání laviny ve Švýcarsku. Sjezd o život nepřežil jeden lyžař + LETECKÉ ZÁBĚRY

Prohledávání laviny ve Švýcarsku skončil (20.2.2019). Fotogalerie +5
Prohledávání laviny ve Švýcarsku skončil (20.2.2019).
Foto: YouTube

Záchranáři v jihošvýcarském lyžařském středisku Crans-Montana po celonočním pátrání odvolali další prohledávání laviny, žádné další zasypané zde již nenašli.

Podle agentury Reuters to dnes oznámila policie kantonu Wallis, ve kterém středisko leží. Sněhová masa v úterý zavalila na sjezdovce čtyři lidi, tři vyvázli s lehkým zraněním. Čtvrtý lyžař, který byl v kritickém stavu, v noci těžkým zraněním v nemocnici podlehl.

"Pátrání pokračovalo celou noc a dnes ráno jsme ho ukončili. Pokud si to situace vyžádá, obnovíme ho. Nic ale neukazuje, že by pod lavinou byl někdo další," sdělila policie v prohlášení. Uvedla také, že obětí je Francouz, který ve středisku působil jako člen lyžařské hlídky, která poskytuje první pomoc a dohlíží na bezpečnost sjezdařů.

Lavina se zřítila brzy odpoledne po týdnu teplého počasí, které způsobilo tání sněhu. Bezprostředně po sesuvu se spekulovalo, že by pod sněhem mohlo být až 12 lidí. To se ale nakonec nepotvrdilo.

Pátrání bylo velmi obtížné, protože podle policie byla lavina rozsáhlá. Byla 840 metrů dlouhá a 100 metrů široká, sjezdovka pak byla zavalena v délce 400 metrů.

Témata:  laviny Švýcarsko

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.