Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mladík se pokusili unést bangladéšské letadlo. Po nouzovém přištání ozbrojence zastřelilo komando

Letadla, ilustrační foto
Letadla, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Možná psychicky narušený muž z Bangladéše se dnes podle místních úřadů pokusil unést letadlo národní letecké společnosti Biman. Podle bangladéšského poslance, který byl na palubě stroje, měl únosce střelnou zbraň a pokusil se proniknout do kokpitu. Stroj mířící z metropole Dháky do Dubaje ve Spojených arabských emirátech nouzově přistál ve druhém největším bangladéšském městě Čitágáon. Všech 142 pasažérů a sedm členů posádky letadlo bezpečně opustilo. Údajného únosce, jehož motiv není znám, policie zatkla.

Představitel bangladéšských leteckých sil na tiskové konferenci podle agentury AP uvedl, že při incidentu nebyl nikdo zraněn. Únosce označil za "teroristu". Zástupce komunikačního odboru bangladéšské armády ale sdělil, že zraněn byl únosce, když na něj stříleli vojáci.

#BREAKING: Attempt to #Hijack Dubai-bound plane in #Bangladesh.#Bangladesh_Biman are trying to be hijacked by hijackers at Chattogram’s Shah Amanat International AirportBangladesh.Video credit @Saifudd41523206 #Breakingnews pic.twitter.com/8ffa9LvQgd

— Zain Khan (@ZKhanOfficial) 24. února 2019

Okolnosti incidentu nejsou známy. Podle některých zdrojů se muž, kterému je okolo 25 let, dožadoval rozhovoru s bangladéšskou premiérkou a tvrdil, že má u sebe bombu. Podle zmíněného bangladéšského poslance také jednou vystřelil.

Letoun po přistání v Čitágáonu obklíčili policisté a vojáci, po krátké době podezřelého zatkli. Nyní je u výslechu. Šéf bangladéšského úřadu pro civilní letectví uvedl, že z prvních rozhovorů s mužem se zdá, že je psychicky narušen.

Témata:  Bangladéš únos / rukojmí letectví a letadla

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy