Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Corbyna v muslimském centru zasáhli vajíčkem, policie pachatele zatkla

Jeremy Corbyn
Jeremy Corbyn
Foto: Facebook

Lídr britských labouristů Jeremy Corbyn dnes dostal zásah vajíčkem, když byl na návštěvě charitativní organizace Muslim Welfare House ve svém londýnském volebním obvodu. Informoval o tom web televize Sky News. Dodal, že policie následně zadržela jednoho muže.

Areál Muslim Welfare House zahrnuje také mešitu a Corbyn jej odpoledne navštívil v rámci dne otevřených dveří v britských mešitách. Podle zpravodaje Sky News mu zásah vajíčkem nezpůsobil žádnou újmu na zdraví.

Londýnská policie pouze uvedla, že "v neděli 3. března kolem 15:52 (16:52 SEČ) bylo na člena parlamentu hozeno vajíčko".

Po incidentu prý policisté zadrželi 41letého muže pro podezření z napadení. Podle Sky News šlo pravděpodobně o probrexitového aktivistu.

Témata:  Jeremy Corbyn Velká Británie

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.