Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Babiš neskrývá nervozitu. Schůzka s Trumpem ho stresuje

Andrej Babiš v USA
Andrej Babiš v USA
Foto: Facebook

Premiér Andrej Babiš má ve čtvrtek na programu schůzku s prezidentem USA Donaldem Trumpem. Dnes novinářům přiznal, že z ní je nervózní.

Babiš dnes přiznal, že ze čtvrteční schůzky s Trumpem je nervózní. "Přijetí v Bílém domě je velká událost. Jsem z toho trochu nervózní. Ale není to o mě, je to důležitý okamžik pro Českou republiku, že to není o mě," vysvětlil.

Trumpa a Babiše přitom spojují shodné názory, například na migrační politiku. Podle listu The Guardian ale i politické skandály, touha po finančním zisku vlna nacionalistické nostalgie.

"Na vyšetřování údajných pochybení týkajících se jeho podnikatelského impéria reagoval tím, že se vykreslil jako oběť politického honu na čarodějnice. Útočí na vedoucí vyšetřovatele jeho případu a zároveň se podle svých kritiků potají snaží bránit vyšetřování. Role jeho dětí se také dostala do hledáčku," napsal The Guardian a upozornil, že tento popis nesedí jen na Trumpa, ale i na Babiše.

Babiš se s Trumpem setká ve čtvrtek v Oválné pracovně. K jednání se poté přidá viceprezident Mike Pence, ministr zahraničí Mike Pompeo, ministr pro energetiku Rick Perry a poradce pro národní bezpečnost John Bolton.

Témata:  Andrej Babiš USA Donald Trump

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy