reklama

Izraelský server Times of Israel napsal, že žena zemřela 21. prosince. Její otec velel za 2. světové války Luftwaffe, po válce ho spojenci zatkli a norimberský tribunál nad ním vynesl rozsudek smrti. Den před jeho vykonáním Göring spáchal sebevraždu.

Edda Göringová se narodila 2. června 1938 jako dítě maršála a jeho druhé ženy, herečky Emmy Sonnemannové. Adolf Hitler jí byl za kmotra.

O svém otci hovořila v dobrém. "Měla jsem díky péči svých rodičů velmi pěkné rané dětství," sdělila v jednom z rozhovorů. Byla přesvědčená o dobrotě svého otce a snažila se omlouvat jeho podíl na vraždění Židů, píše izraelský list.

"Jsem přesvědčená, že otec, když se připojil k Hitlerovi, věřil, že dělá pro Německo to nejlepší. Otec byl mimořádně oblíbený, a to i v cizině. Měl vzdělání, byl osobnost a měl vrozenou vřelost," řekla Göringova dcera.

Po válce žila s matkou až do její smrti v roce 1973, pracovala ve zdravotnictví. V roce 2014 neuspěla u bavorských úřadů se žádostí o získání části otcova majetku. Bavorský parlament žádost zamítl po debatě, která trvala pouze několik minut.